PSK spustil volebnú procedúru

30.06.2005 Celý región

Prešov 29. júna (TASR) - Záujemcovia o účasť na voľbách predsedu a poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Prešove sa už môžu zaregistrovať, pretož...
Prešov 29. júna (TASR) - Záujemcovia o účasť na voľbách predsedu a poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Prešove sa už môžu zaregistrovať, pretože predseda PSK Peter Chudík menoval zapisovateľku volebnej komisie samosprávneho kraja. Stala sa ňou právnička Úradu PSK Mária Lukačíková. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove riaditeľ úradu Alexander Ernst.

Týmto krokom sa spustila volebná procedúra. Predchádzalo jej ešte rozhodnutie zastupiteľstva PSK na zasadnutí 14. júna o stanovení 13 volebných obvodov (VO) a 62 poslaneckých kresiel. V porovnaní s terajším prvým volebným obdobím orgánov PSK zostal počet VO nezmenený, kryje sa s počtom okresov stanoveným od roku 1996. Počet poslancov však vzrastie o dvoch.
Termín prvého kola volieb krajských samospráv stanovil predseda slovenského parlamentu Pavol Hrušovský na 26. novembra, v prípade potreby sa druhé kolo volieb predsedov uskutoční 10. decembra. Kandidačné listiny do volieb predsedu i poslancov PSK je potrebné odovzdať najneskôr do 17. októbra. Ernst dodal, že do 31. augusta menuje predseda PSK zapisovateľov 13 obvodných volebných komisií. Samotné komisie sa majú ustanoviť do 27. októbra. Posledný termín zverejnenia kandidačných listín je 10. november. Bližšie informácie sú aj na internetovej stránke PSK www.vucpo.sk v časti Voľby 2005.
 

Vyberte región